• עברית

Dov Blum-Yazdi - דב בלום-יזדי

מטפל בדרמה תרפיה

Dov Blum-Yazdi

Drama Therapist and Clinical Criminologist. Graduate of psychotherapy mind-body-spirit program. Doctoral student in psychoanalysis and Hermeneutic: Bar-Ilan University. Works in "Place to be" a drama and art therapy studio; Drama Therapist for high school youth groups, Ministry of Education; Supervision and teaching in Arts Therapist training programs: Haifa University. Tel Hai Academic College. Researcher of "Leelah - a non-directive play model" and "The play paradigm": Theoretical Concepts of Power, Identity and Liberty in the Therapeutic Playing Field. A peace activist.

Conference presentations:

"Leelah – play for itself", speaker session,  Setting the Stage, the third conference of the European Federation of Dramatherapy. Artevelde University, Ghent, Belgium. Apr. 6 - 9, 2017.

"Leelah – play for itself", workshop, Hidden and Exposed, Art as Therapy International Conference. Caesarea Sea Center, Israel, May 19-21, 2018.

Publications:

Blum-Yazdi, D. (2013). Language, Kwan, World. Journal of east-west Psychology. Quart. No. 3, 3.9, Bar-Ilan University.

Blum-Yazdi, D. (2014). Leelah - a play in itself: a non-intervention model of drama therapy. In Berger, R. (editor), Creation - The therapy heart (p. 67-95). Kriyat Bialik: ahch.

Dov Blum-Yazdi, (2015). Erving Goffman, The Presentation of Self in Everyday Life – A book review. Academic Journal of Creative Arts Therapies, Haifa Uni. pp.565-569, Vol. 5, Issue 2.

052-5277726Dov Blum-Yazdi

مكان للتواجد- Place To Be - מקום להיות

A drama and arts therapy studio

www.place-to-be.com.pt

נשוי ואב לשני ילדים. בעל תואר שני (M.A) בקרימינולוגיה קלינית מאונ' בר-אילן; בוגר התוכנית להכשרת מטפלים בדרמה במכללת בית ברל; בוגר תוכנית תלת שנתית לפסיכותרפיה: "גוף, נפש, רוח", של אונ' חיפה ומרכז שילוב.

• כיום אני דוקטורנט לפסיכואנליזה ופרשנות באוניברסיטת בר אילן ומלמד בתוכנית להכשרת מטפלים באומנויות בשלוחת אוניברסיטת לסלי ובאונ' חיפה.
  • מטפל החל משנת 1999 במסגרות פרטניות וקבוצתיות, בילדים נוער ובמבוגרים.
  • את ניסיוני המקצועי רכשתי במרכז הרפואי "שער מנשה", בפנימיית טוקאייר ובקידום נוער.

מתמחה ב:

• טיפול בילדים ובנוער המתמודדים עם קשיים חברתיים. קשיים הבאים לידי ביטוי ברצף המתחיל בבדידות, הסתגרות וקושי ביצירת קשרים חברתיים, דרך דחייה חברתית ועד להתנהגות "מציקנית" כגון אלימות מילולית, פיזית והתפרצויות זעם.
  • טיפול במבוגרים המבקשים לעצמם העצמה, חיזוק תחושת ערך עצמי וביסוס תחושת הביטחון במעגלי החיים השונים: מקצועי, זוגי והורי.

אני מאמין כי מהות הטיפול הינה הקשר המתקיים בין שני אנשים. יכולת הריפוי והידע נמצאת בתוך כל אדם ואדם, ותפקידי כמטפל הוא ללוות את המטופל בדרכו הייחודית, לגלות עימו את הכוחות החבויים בו ולהעצים כוחות אלו. כלי הטיפול: אני מתאים את כלי הטיפול ללקוח, החל בשיחה, משחק, אומנות, קלפים טיפוליים, פוקוסיניג (שיטת התבוננות דרך הגוף) ועוד. אני משתדל בעיקר להיות נוכח עם תשומת לב מלאה ורגישות. עבורי לאומנות בכלל ולמשחק בפרט דרכי ביטוי רבים, הוא אינו חייב לבוא לידי ביטוי בהצגה או בלבישת דמות עם תחפושת. טווח היריעה של המשחק הינו רחב מאוד וכולל גם משחקי קופסא כגון שחמט ודמקה. הוא כולל משחקי כדור, ארגז חול, משחקי קלפים ועוד. בדרך בה אני עובד אין צורך להיות טוב, מוצלח ומוכשר. אין אף אחד שייתן ציון, יריע או ידחוף קדימה. יש מקום להיות כפי שאתה: נבוך, מבולבל ומחפש דרך חדשה בתוך מסע מסקרן.

pracdemia final 4

חדש באתר