• עברית

KITKAT header

Orit Kalpish - אורית קלפיש

מטפלת בתנועה, פסיכותרפיסטית גופנית

מרצה, מדריכה ומטפלת בפסיכותרפיה גופנית התייחסותית.

מוסמכת על ידי הEABP. יוזמת וחברה בוועד המנהל של הארגון הישראלי לפסיכותרפיה גופנית ILABP.
בוגרת המסלול בפסיכותרפיה גופנית במכללת רידמן ובביוסינתזה.
B.A רב תחומי מאוניברסיטת חיפה באוריינטציה פסיכולוגית. M.A  בתרפיה בתנועה מאוניברסיטת חיפה.

מלמדת במכללת רידמן 15 שנה: הכשרה של פסיכותרפיסטים גופניים, טיפול בטראומה, קורס מגע לטיפול בטראומה, הדרכה וליווי סטאז' פסיכיאטרי ואוכלוסיות מיוחדות.
יוזמת ומנחה קורסים לטיפול בטראומה בהיבט הפסיכו פיזי הכולל מפגש עם הטראומה דרך חיבור למשאבים, כלים להורדת העוררות כמו גם יצירת דיאלוג תוך אישי ובין אישי בהקשבה להדהוד הגופני ובניית אמון בחיים ועם המטפל בפרט. מנחה במכללת כרכור לפסיכותרפיה גופנית. הדרכה ממוקדת טראומה.

pracdemia final 4

חדש באתר

דימוי ממוקד גוף כמראה ליחסים מופנמים - אורית קלפיש

Orit Kalpish from Emili Sagol Research Center on Vimeo.

גישת ההדרכה מושפעת מן ההבנה כי האדם הינו תולדה של האובייקטים המופנמים הנושא בתוכו ואף פועל דרכם בעולם. בשדה ההדרכה, דרך עבודה בעזרת דימויים באופן בטוח ורחוק מספיק מחד בשילוב עם ההדהוד הגופני שהם מעוררים, הנוגע באופן בלתי אמצעי בתוכן פנימי זה, ניתן להגיע לתובנות עמוקות ביחס לטיפול וכן לקדם באופן משמעותי אזורי עיוורון ותקיעות. דרך דיאלוג פנימי אשר נוצר, מתאפשרת אינטגרציה ותובנה בעזרת העיבוד עם המדריך. בנוסף, התבוננות על מערך היחסים המקבילים וה"מודלינג" לעבודה: מדריך- מודרך/מטפל-מטופל, ניתן לסייע ולעבור דרך מחסומים התפתחותיים מאתגרים בטיפול ובהדרכה.